2018-10-30 09:48:57• hírek • Szatmár.ro

Újabb körforgalom és megszüntetett gyalogátkelők

A rendszerváltást követően először fordult elő, hogy a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Közlekedési Rendőrség egy olyan tanulmányt készített, amelynek célja a városi közlekedés minőségének a javítása a gyalogosok és a gépkocsival közlekedők számára egyaránt.

A 2014. január 1. és a 2018. június 30. közötti statisztikát figyelembe véve a Közlekedésbiztonsági Bizottság több javaslatot is elfogadott az október 29-i gyűlésén. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy ideiglenes körforgalom kerül a Hegyi út és a Szatmárnémeti szélén található ipari parkba vezető út kereszteződéséhez, ahol az elmúlt időszakban több baleset is történt. Legutóbb például egy autóbusz és egy személyautó ütközött össze, viszont biztosan olvasóink is emlékeznek arra az áprilisban történt súlyos buszbalesetre, melyben a két jármű összeütközése nyomán három személy is komoly sérüléseket szerzett. A balesetek oka többnyire ugyanaz volt: a mellékútról érkezők sajnos rosszul mérték fel a főúton érkező járművek távolságát és sebességét. Remélhetőleg a körforgalom orvosolja ezt a problémát, és nem kell újabb incidensektől tartanunk az érintett útszakaszon.


Ugyancsak ezen a gyűlésen döntöttek hat gyalogátkelő megszüntetéséről is. Felszámolják az Árpád utca (Vasile Lucaciu sugárút) és a Nádor (Mioriţei) utca kereszteződésénél, a Batizi úton (a Pop család kápolnája előtt), az Attila utca (Traian sugárút) és a Hunyadi (Corvinilor) utca találkozásánál, a Széchenyi utcán (a tanfelügyelőség előtt) és a Bargaului utcán (az Unicarm előtt) áthaladó zebrákat is. Ugyanakkor azokon a forgalmas helyeken, ahol az utóbbi években több baleset is volt, egyedi jelzéssel fogják ellátni az úttestet. Ilyen útburkolati jelzés kerül a Hegyi út, a Batizi út, a Closca, az Independentei és az Octavian Goga sugárút, a Pálfalvi út és az Aurel Vlaicu azon pontjaira, ahova bizony sokszor riasztották a közlekedési rendőröket egy-egy baleset miatt.



„Akárcsak más városok, Szatmárnémeti sem úgy lett tervezve, hogy a jelenlegi forgalmat elbírja, ezért minden olyan lehetőséget elemeznünk kell, amely biztonságosabbá és hatékonyabbá teszi a városi közlekedést. A Közlekedési Rendőrség ajánlásai közül az ülésen jóváhagyott néhányat a Közlekedésbiztonsági Bizottság, a további javaslatokról pedig tovább egyeztetünk. A Helyi Rendőrséget pedig felszólítottam arra, hogy minél többet legyenek jelen a város forgalmas pontjain.” – fejtette ki az ülés után Kereskényi Gábor polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: